Udovica Milana Bandića potpisala ugovor o uzdržavanju s kćerkom

Josip Mihaljević
21. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Udovica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića početkom godine požalila se na malu obiteljsku mirovinu, a sada je s kćerkom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju. Na luksuzni stan u Bužanovoj stavljena je zabilježba.

milan bandić

Foto: Milan Bandić | mirovina.hr

Vesna Bandić, udovica Milana Bandića, početkom 2022. godine požalila se na nizak iznos obiteljske mirovine koju je naslijedila od Milana. A pod nizak iznos mislila je na 6.800 kuna.

bandić
Bandićeva udovica: "Milanova mirovina jedva pokriva režije. Od čega ću živjeti?

“Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije, koje budu po čeitir, pet tisuća, pa zimi i 6.000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6.800 kuna. Od čega ću živjeti?”, upitala je Vesna Bandić.

Jutarnji list donosi kako je Vesna Bandić u svibnju ove godine sa svojom kćerom Anom Marijom Bandić potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju, prema kojem je u zemljišnim knjigama zavedena zabilježba na stan na zagrebačkoj Peščenici. Prema ugovoru, vlasništvo nad nekretninom prelazi davatelju uzdržavanja u trenutku smrti primatelja uzdržavanja, što je u ovom slučaju Vesna Bandić koja je vlasnica polovice velikog stana u Bužanovoj ulici.

Druga polovina stana glasi na suprugu Bandićeva brata i na tom dijelu nekretnine nema zabilježbi. Stanovi su, inače, spojeni u jedan, a bivši je gradonačelnik do svoje smrti u njemu živio sa suprugom.

Jutarnji list podsjeća kako su Vesna Bandić i njena kći već prodale vikendicu kod Samobora, a to je jedina nekretnina koja je u zemljišnim knjigama glasila na gradonačelnika Bandića. Prodana je za 210 tisuća eura.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap