[BAKINA KUHINJA] Starinski recept za idealno zimsko jelo – masnu taranu!

Jasmina Grgurić Zanze
19. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Neka narodna jela lagano padaju u zaborav, no nisu ih zaboravile naše majke i bake pa ih prave i danas, a autohtonu kuhinju nastoje prenijeti i sačuvati preko svojih unuka i kćeri. Među njima je i masna tarana, obrok koji se i danas priprema u Slavoniji. Recept za ovu domaću zamašćenu tjesteninu s nama je podijelila umirovljena kuharica Inga.

Tarana (Snimak zaslona/Youtube)

Starinski recept za masnu taranu poslala nam je umirovljena kuharica Inga Aladrović. Jelo je to koje i danas rado prave naše majke i bake u Slavoniji. Ovaj domaći obrok idealan je za zimu, iznimno je jeftin, sastojke za njega uvijek imamo, a jedino što zahtjeva je malo vještine u kuhinji.

Masna tarana zapravo je puno više od domaće pripremljene i zamašćene tjestenine, jer u sebi sadrži bogatstvo okusa i mirisa.

SASTOJCI

  • 30 do 40 dekagrama brašna
  • dva jaja
  • sol
  • malo masti
  • malo slanine
  • crveni luk

PRIPREMA

  • Od brašna, jaja i soli zamijesite tijesto za taranu. Po potrebi dodajte malo vode ukoliko je potrebno da se lakše zamijesi
  • Zakuhajte litru i pol posoljene vode pa kada zakipi u nju na trenicu narendajte tijesto i kuhajte ga miješajući
  • Na malo masti ispecite slaninu narezanu na komadiće
  • Kada je tarana kuhana, ocijedite višak vode i preko tjestenine prelijte mast i pečenu slaninu.
  • Kao prilog poslužite narezani i posoljeni crveni luk.

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap