Ogromni rezervoar s kisikom za respiratore postavljen ispred KB Dubrava

Jasmina Grgurić
23. ožujka 2020.
Foto dana
A- A+

Danas je ispred kliničke bolnice Dubrava postavljen ogromni rezervoar s kisikom za respiratore. U rezervoaru se nalazi 10.000 litara medicinskog kisika. Nove instalacije pripremljene su iznimno brzo, a ministar Vili Beroš kazao je da možda nismo brzi kao Kinezi, ali nismo ni sporiji.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je danas na svom Twitter profilu postavljanje ogromnog rezervoara s kisikom za respiratore kliničke bolnice Dubrava.

“Gotovo je podizanje rezervoara u kojem je 10.000 litara medicinskog kisika za respiratore u KB Dubrava. Nove instalacije su pripremljene iznimno brzo, možda nismo brzi kao Kinezi, ali nismo ni sporiji!” – napisao je Beroš.

Hrvatske bolnice raspolažu trenutno sa 800 respiratora i prema svim predviđanjima to bi trebalo biti dovoljno u slučaju povećanog broja teško oboljelih od koronavirusa.

“Prema svi dosadašnjim statistikama 800 respiratora bi trebalo biti dovoljno. Neovisno o tome priključili smo se javnoj nabavi Europske komisije za nabavku novih. Mogu reći da se ovdje solidarnost hrvatskog naroda iskazuje na najbolje način. Različite tvrtke, ministarstva i pojedinci kontaktiraju proizvođače i mislim da se pripremamo na najbolji mogući način” – poručio je Vili Beroš jučer tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 koja se snimala ispred KB Dubrava.