Moda 80-ih: Dvije dame prošetale kombinaciju koja prolazi i danas

Jasmina Grgurić
5. siječnja 2019.
Foto dana
A- A+

Fotografija dvije dame koje 80-ih godina šeću zagrebačkim ulicama podsjetila nas je na modu toga vremena. No, zanimljivo je primijetiti kako četiri desetljeća kasnije gotovo da nema razlike u odnosu na današnje odjevne kombinacije.

Jedan modni fragment sa zagrebačkih ulica 80-ih godina objavila je na Facebooku grupa Zagrepčanke. Dvije dame šeću Dežmanovim prolazom, a u pozadini se nazire kino Tuškanac.

Dnevna odjevna kombinacija sastoji se od sandala, laganih hlača ravnog i šireg kroja nogavica, prugaste košulje i bijele bluze. Tu si i nezaobilazne velike torbe, a čitav stil zaokružen je sunčanim naočalama kakve se i danas nose, kao i modernom ogrlicom uz vrat.

Moramo priznati, ovakav stajling nimalo ne odudara od mode današnjeg vremena. Da sretnemo ove dame na proljeće, ne bismo pomislile da su se “vratile u budućnost” iz 80-ih godina prošloga stoljeća. Retro komadima naših mama i baka iz prošlosti već dugo se vraća današnja modna industrija, očito jer je u njima prepoznala kvalitetu koja traje i danas.