Jonathan je najstariji kopneni stanovnik našega planeta

Jelena Ratko
13. lipnja 2018.
Foto dana
A- A+

Najstariji stanovnik kopna izgubio je vid i njuh, no sluh ga još uvijek vrlo dobro služi. Kao i svaki umirovljenik, daje sve od sebe da očuva svoje zdravlje što je dulje moguće.

Kornjača Jonathan najstarija je kopnena životinja koja trenutno živi na našoj planeti. Fotografija s lijeve strane prikazuje mladog Jonathana i najvjerojatnije datira iz 1886. godine, dok je fotografija desno snimljena relativno nedavno.

Jonathan je na Sejšele doveden s još tri druge kornjače 1882. godine. Budući da je tada bilo procijenjeno da mu je bilo oko 50 godina, godinom njegova rođenja proglašena je 1832. godina.

Ime Jonathan nadjenuo mu je guverner Sir Spencer Davis tijekom 30-ih godina prošlog stoljeća.

Od prije dvije godine, ova kornjača je na posebnoj dijeti koja bi mu trebala pomoći da ostane zdrav i poživi još nekoliko desetaka godina.

Netko je u komentarima ispod objave napisao kako je Jonathan za života svjedočio: smrti kraljice Viktorije, prvoj masovnoj proizvodnji automobila, potonuću Titanika, Prvom svjetskom ratu, Velikoj depresiji, Drugom Svjetskom ratu, prvoj atomskoj bombi, podizanju i rušenju Berlinskog zida, hipijevskoj eri, slijetanju čovjeka na Mjesec, atentatu na predsjednika Kennedyja… I još mnogočemu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap