Foto dana: Nije bilo slavlja na kojima se nije nosila DTR-ova košulja

Matej Markovinović
24. travnja 2023.
Foto dana
A- A+

Košulje koje je proizvodila zagrebačka Domaća tvornica rublja, neki još dan danas drže u ormaru. Podsjećaju ih na posebne trenutke, od rođenja, pa do vjenčanja. Staru reklamnu fotografiju za DTR-ove košulje, objavio je na Facebooku Tehnički muzej Nikola Tesla.

Na Facebook stranici Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, osvanula je reklama iz sad već davne 1968. godine za košulje koje je proizvodila zagrebačka Domaća tvornica rublja (DTR). Radilo se o kvalitetno napravljenim košuljama, koje su se nosile na raznoraznim slavljima i posebnim prilikama.

– Košulja bez problema, trajno bez glačanja, može se iskuhavati, radi toga – legler 100°C. Košulja se sada obrađuje po sistemu LSR (Legler Soll Release), što znači da se mnogo teže isprlja i da se mnogo lakše i čisto opere. Do kraja njenog trajanja, pazite na garanciju – na oznaku LSR, stoji na reklami koja prikazuje mladi, zaljubljeni par.

Inače, DTR je 2017. godina zatvoren nakon čak 103 godine poslovanja. Tvrtka je zapošljavala 1.200 radnika, od kojih su mnogi u tvornici odradili čitav svoj radni vijek. Uspomene na DTR-ove košulje i dalje ostaju, iako gašenje te tvornice podsjeća na nemili trend nestajanja domaćih tekstilnih tvrtki, koje su nekada ‘žarile i palile’.

DTR košulje
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap