Umirovljeni general Džanko stradao u prometnoj nesreći: Evo koja ga je zdravstvena poteškoća mučila tog dana

Luka Kalac
4. lipnja 2024.
Crna kronika
A- A+

Umirovljeni general Hrvatske vojske (HV), 74-godišnji Luka Džanko je u nedjelju, 2. lipnja, u poslijepodnevnim satima izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo u suprotnu traku ceste gdje se sudario s drugim vozilom. Džanko je, kao i tri ozlijeđene putnice iz vozila s kojim se umirovljeni general sudario, prevezen u splitski KBC. Njegovi prijatelji smatraju kako je doživio moždani udar jer je ranije tog dana bio u rodnom Perkoviću gdje je radio na imanju. Mještanima se Džanko toga dana, kako tvrde njegovi prijatelji, požalio na glavobolju.

Policijski auto s upaljenom rotirokom usred dana.

Policija | Foto: MUP

U prometnoj nesreći do koje je došlo u nedjelju, 2. lipnja, u poslijepodnevnim satima u Labinskim Dragama ozlijeđen je umirovljeni general Hrvatske vojske Luka Džanko. Stradalom umirovljenom generalu utvrđene su teške ozljede zbog čega je prevezen u splitski KBC. U bolnicu su, baš poput Džanka, prevezene i tri putnice koje su bile u vozilu s kojim se sudario umirovljeni general Luka Džanko. Jedna od tri putnice je podlegla teškim ozljedama.

Umirovljeni general je doživio prometnu nesreću u nedjelju, a njegovi prijatelji misle kako je možda Džanko doživio moždani udar. Upravo zbog toga Džankovi prijatelji smatraju da je umirovljeni general izgubio kontrolu nad vozilom i prešao na suprotnu stranu ceste i izazvao prometnu nesreću, piše dalmatinskiportal.hr.

Inače, 74-godišnji Džanko je tu nedjelju proveo u rodnom Perkoviću gdje je radio na svom imanju. Mještanima se, prema riječima njegovih prijatelja, žalio na glavobolju.

– Sve nas je pogodila ova vijest. Nadamo se najboljem, rekao je Ranko Britvić iz Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA) za dalmatinskiportal.hr.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap