Pripreme za Uskrs s unucima – Organizirajte detektivsku igru potrage za čokoladnim jajima

Dora Šušković Stipanović
5. travnja 2020.
Baka servis
A- A+

U proljeće slavimo Uskrs i nove početke. Željno iščekujemo sunce, šetnje po svježem zraku i uživanje u propupalim granama i proljetnicama. Strpimo se još malo i ostanimo doma. Pitate se kako kod kuće zabaviti nestašne unuke pune energije? Imamo ideju za veselo obiteljsko poslijepodne kod kuće – organizirajte veliku uskršnju potragu! Ova zabavna igra oduševit će vaše unuke, probuditi blagdanski duh i vaš dom ispuniti smijehom!

Photo: S&B Vonlanthen (Unsplash)

Sjećate li se ove uskršnje igre? Jesu li i vama roditelji, bake i djedovi pripremali slične blagdanske potrage? Ovaj uskršnji lov na blago interaktivna je igra koja se može prilagoditi djeci svih dobnih skupina. Sastoji se od hranjenja uskrsnog “zeke”, pisanja tajanstvenih tragova, osmišljavanja skrivenih mjesta po stanu, noćno skrivanje slatkog blaga i velike detektivske potrage o kojoj vi, naravno, nećete imati pojma.

Hranjenje uskrsnog “zeke”

Uvedite djecu u igru. Pričajte im o Uskrsu i predložite im da iznenadite uskrsnog zeku tako da mu uvečer, na stolu, ostavite vodu i mrkvice. Iskoristite vrijeme dok unuci spavaju, popijte malo vode, pojedite mrkvicu i ostavite im pismo:

“Dragi/a Luka/Mia,

Hvala ti na vodi i mrkvici, baš je bila fina!

Moram priznati da si već veliki dečko/cura. Znam da si puno kod kuće i da je sve nekako drugačije. Ne brini, uskoro će sve biti kao i prije! Ponosan sam na tebe, lijepo učiš i jako si dobar/a. I dalje peri ruke i čuvaj mamu, tatu, bracu, seku, djeda i baku. Da te malo razveselim, pripremio sam ti jednu zabavnu igru. U tvojoj sobi je skriveno blago! Pronaći ćeš ga ispod stola (tu ćete ostaviti prvi trag)…

Puno te voli tvoj Zeko”

Tajanstveni tragovi

Za vas smo pripremili već gotove tragove koje vaši unuci mogu slijediti kako bi pronašli skriveno blago. Isprintajte ih ovdje:

Download [683.00 KB]

Naš prijedlog može vam poslužiti i za inspiraciju da sami ispišete šarene ceduljice s tragovima. Školarcima napišite riječima, a mlađima nacrtajte. Ako se osjećate kreativno, djecu će posebno veseliti zagonetke koje se rimuju poput ove:

Došao si do traga broj devet,

Za sljedeći predmet pogledaj pod krevet.

Skrivena mjesta

Pripreme za Uskrs - Kako izraditi proljetnu girlandu? Zabavite se s unucima i unesite boje u svoj dom!

Ova igra originalno se organizira vani, ali trenutno to mogu prirediti samo oni koji imaju vlastito dvorište ili vrt. U zatvorenom, ionako, ima puno više predmeta ispod kojih možete sakriti blago.

Dvije su osnovne vrste ove igre. Prvi je da postoji jedna velika nagrada (npr. čokoladni zeko), a svaki trag otkriva gdje se nalazi sljedeći trag. Tek zadnji trag konačno otkriva gdje se skriva zaslužena nagrada. Drugi način je da svaki nađeni trag rezultira malom nagradom (čokoladni bombon).

Ideje za tajna mjesta: ispod kreveta, stolice, dvosjeda, tepiha, jastuka na stolcima i krevetima, u tegli za cvijeće, na polici s knjigama, u hladnjaku, u džepu jakne, u čajniku, iza zastora, u jastučnici, ormaru, mikrovalnoj pećnici, perilica rublja, između stranica slikovnice…

Velika detektivska potraga

Unucima dajte košaru ili zdjelu u koju će spremiti sve što pronađu. Mlađi će sigurno željeti da tražite s njima, a starije ćete čuti kako se vesele pri otkriću svakog blaga. Slatkiši, gumeni bomboni, čokoladice ili kolačići! Ova zabavna potraga oborit će ih s nogu, a korona će pasti u drugi plan!

 

Pripreme za Uskrs s unucima – Organizirajte detektivsku igru potrage za čokoladnim jajima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap